De cursusagenda

Gewijzigd op Wed, 28 Sep 2022 om 01:18 PM

In de nieuwe cursusagenda kun je theorie- en praktijkcursussen (aangepaste lessen) vinden. Om van deze agenda gebruik te maken, is het eerst van belang om de aangepaste lessen in te stellen.

Kleuren aangepaste les instellen

Om een kleur van een aangepaste les in te stellen klik je in het kopje “Instellingen” op het tabblad “Planning” ⇒ “Aangepaste lessen”.

Hier vind je een overzicht van al je aangepaste lessen. Klik op een aangepaste les om de details te bekijken en wijzigen.

Vink de optie “Afwijkende kleur” aan om een kleur te selecteren en sla de aangepaste les vervolgens op.

Vink de optie “Afwijkende kleur” aan om een kleur te selecteren en sla de aangepaste les vervolgens op.

Aangepaste lesgroep aanmaken

De cursusagenda maakt gebruik van aangepaste lesgroepen. Een aangepaste lesgroep is een verzameling van aangepaste lessen.In het instellingen scherm van de aangepaste lessen heb je rechts bovenin de optie om te filteren. Klik op de filter en selecteer de optie “Aangepaste lesgroepen”.

Je ziet nu een overzicht van al je aangepaste lesgroepen. Maak een nieuwe aangepaste lesgroep aan door links onderin je scherm op de knop “NIEUWE AANGEPASTE LESGROEP” te klikken.
Er verschijnt een pop-up waarin je de naam van de groep kunt aangeven.

Nadat je de groep hebt opgeslagen kun je aangepaste lessen toevoegen door erop te klikken.

Cursusagenda: zoeken op cursus

Om te zoeken door de geplande theorie- en praktijkcursussen klik je in het kopje “Basis” op het tabblad “Planning” ⇒ “Cursusagenda”.

Links bovenin het scherm is er een nieuw onderdeel te zien, namelijk een filterknopje en een label met daarin de geselecteerde filter.

Druk op het filterknopje om aan een selectie te maken van de cursussen die je wil inladen. Je kunt hier ook aangeven dat je alleen cursussen met beschikbare plekken wilt zoeken.