Bedrijfsreserveringen

Gewijzigd op Tue, 27 Sep 2022 om 05:03 PM

Wanneer een bedrijf medewerkers op een aangepaste les wilt plaatsen, maar nog niet weet wie is het wenselijk dat er geen andere leerlingen op deze cursus worden geplaatst. Om dit te voorkomen biedt Autofox de mogelijkheid om bedrijfsreserveringen op aangepaste lessen te plaatsen.

Uitgebreide opties planningsinstellingen

Om een bedrijfsreservering te plaatsen in de instructeursagenda moeten uitgebreide agendaopties worden ingeschakeld. Dit zijn extra mogelijkheden in de agenda die door de rijschool moeten worden ingeschakeld.

Klik in het kopje instellingen op het tabblad “Planning” ⇒ “Algemene instellingen”. Hier vind je een overzicht van alle mogelijke instellingen met betrekking tot de planning en de synchronisatie met het CBR.

Vink de optie “Uitgebreide opties agendablok” aan om een bedrijfsreservering in de instructeursagenda aan te maken.

Bedrijfsreservering plaatsen (Instructeursagenda)

Om een bedrijfsreservering in de instructeursagenda te plaatsen klik in het kopje “BASIS” op het tabblad “Agenda”.

Het weekoverzicht van de laatste selectie wordt nu geopend. Zoek in dit overzicht een bestaande aangepaste les of maak een nieuwe aangepaste les aan waar je de bedrijfsreservering wilt plaatsen.

Klik op de aangepaste les en kies vervolgens voor de optie “Bedrijfsreservering toevoegen” door op de groene knop met een gebouw te klikken.


Er wordt een scherm geopend waar je een bedrijf kunt zoeken en het aantal plaatsen kunt selecteren.
Klik op de knop “OPSLAAN” om de bedrijfsreservering op te slaan. Bedrijfsreservering plaatsen (Cursusagenda)

Om een bedrijfsreservering in de instructeursagenda te plaatsen klik in het kopje “BASIS” op het tabblad “Cursusagenda”.

Het weekoverzicht van de cursus wordt geopend op basis van de laatst bekende filtercriteria. Zoek in deze agenda naar de aangepaste les waar je de bedrijfsreservering wilt plaatsen.

Open de aangepaste les door erop te klikken. Wanneer de aangepaste les is geopend, druk je onderin op de knop “NIEUWE BEDRIJFSRESERVERING” om een bedrijfsreservering te plaatsen.

Plaatsen reserveren

Wanneer het bekend is welke medewerkers van het bedrijf de plaatsen bezetten, kun je via het scherm van de aangepaste les medewerkers aan de reservering koppelen.

Als eerste stap open je de aangepaste les, in het overzicht zie je nu een nieuw onderdeel, bedrijfsreserveringen.Klik op de reservering om de opties te bekijken. Om een reservering te plaatsen druk je op de groene knop “Leerlingen koppelen”.

Er wordt een scherm geopend waar je medewerkers van het bedrijf kunt vinden. Wanneer het een nascholingscursus betreft, kun je ook aangeven of de cursus voor de nascholing moet meetellen.


Druk op de knop “KOPPELEN” om de medewerkers aan de reservering te koppelen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren