Nascholingsuren invullen

Gewijzigd op Wed, 28 Sep 2022 om 01:47 PM

De inventarisatie van de nascholingsdata van leerlingen verloopt niet altijd vlekkeloos. Om het inventariseren te vereenvoudigen, kunnen bedrijven via het bedrijvenportaal de nascholing van hun medewerkers invullen.

Instellingen – Nascholingsuren aanmaken

Voordat bedrijven hun nascholing kunnen invoeren, moet de functionaliteit in de instellingen worden geactiveerd.

Klik in het kopje “INSTELLINGEN” op het tabblad “Rijschool”.

Hier vind je een overzicht met alle rijschoolinstellingen. Ga naar het kopje “Toegang bedrijvenportaal” en vink de optie “Toevoegen nascholingsuren” aan om het toevoegen van nascholingsuren via het bedrijvenportaal beschikbaar te maken.

Instellingen – aanpassen op bedrijfsniveau

Niet alle bedrijven kunnen even goed met de geboden vrijheden omgaan. Daarom is het mogelijk om het aanmaken van nascholingsuren op bedrijfsniveau te (de)activeren.

Zoek het desbetreffende bedrijf op en ga naar het tabblad “Gegevens”. Vink hier in het onderdeel “Schermen bedrijvenportaal” de optie “Toevoegen nascholingsuren” aan of uit om het aanmaken van nascholingsuren te (de)activeren.

Leerling nascholingsuren invullen

Om nascholingsuren in te vullen, ga je in het bedrijvenportaal naar het tabblad “Medewerkers” ⇒ “Nascholing”. Klik hier rechts onderin op de knop “+ Nieuwe nascholingsuren” om het scherm van de nascholingsuren te openen.

In het scherm heb je twee mogelijkheden, namelijk de mogelijkheid om te zoeken tussen de gekoppelde TOP producten van de rijschool of handmatige invoer.

Selecteer een vak of vul de velden in en druk vervolgens op opslaan om de nascholingsuren te koppelen. Wanneer de velden handmatig worden ingevuld, krijgen de uren automatisch de code “EXT” mee.