…werkt nascholing/ code95

Gewijzigd op Tue, 27 Sep 2022 om 04:40 PM

HOE WERKT NASCHOLING?

Theoriecursus

Om een theoriecursus in te gaan plannen ga je eerst naar “BASIS”  aan de linkerkant bovenaan. In het kopje “PLANNING” zie je verschillende kopjes, klik op “Theorie“. Hier zie je alle cursussen met info, als er veel cursussen staan ingepland kun je in plaats van alles te tonen kiezen om het filter ‘met nascholing’ toe te passen of gewoon op datum te zoeken. Een nieuwe cursus kun je maken door op het groene knopje “NIEUWE CURSUS” linksonder in het scherm te klikken. Selecteer een vak bovenaan om te beginnen met plannen, als je een vak hebt geselecteerd wordt er automatisch bepaald of het een nascholing product is. Vul de verschillende lesdagen in met gegevens en sla deze op. De theoriecursus staat nu gepland in de agenda van de medewerker waar je de cursus op hebt ingepland.

Leerling toevoegen

Klik op de cursus die je net hebt aangemaakt in het overzicht. Hier kun je nieuwe leerlingen toevoegen door op de groene knop “NIEUWE LEERLING” linksonder in het scherm te klikken, geef aan op welke dagen de leerling vereist is om te komen, voor een volgende keer is dit dan al ingevuld. Om in te voeren of de leerlingen aanwezig waren, klik je op de les. Als je dat hebt gedaan zou je de presentielijst ook uit kunnen printen door op de groene knop “PRESENTIELIJST” rechtsonder in het scherm te klikken.

Praktijkcursus

Om een praktijkles in te gaan plannen ga je eerst naar “BASIS” aan de linker kant bovenaan. In het kopje “PLANNING” zie je verschillende kopjes, klik op “Agenda“. Je zit nu in de agenda, maak een les aan door ergens in de agenda te klikken of gewoon door op de groene knop “NIEUWE AFSPRAAK” rechtsonder in het scherm te klikken. Klik in het vakje “Rijles” op “Aangepaste les”. Selecteer in dit scherm een aangepaste les, als je er nog geen hebt kun je er 1 aanmaken door op de groene knop “+ NIEUWE AANGEPASTE LES” te klikken. Vul de gegevens in en sla deze op, selecteer vervolgens de leerlingen die de praktijkcursus gaan doen en sla de cursus op. Vul de gewenste tijd in en je ziet dat de praktijkcursus ingepland in de agenda staat. Als je klikt op de cursus en daarna op het blauwe oogje aan de linkerkant kun je de cursus inzien.

Nascholing

Om nascholingsuren handmatig in te voeren ga je eerst naar het tabblad “Leerlingen” bovenaan. In het kopje LEERLING zie je verschillende schermen met info over de leerling, je kunt hier pas op klikken nadat je een leerling hebt geselecteerd. Als je een leerling hebt geselecteerd klik je op het kopje “Nascholing. In dit scherm heb je het overzicht van alle nascholing- uren en periodes, Voer linksboven in het scherm de einddatum in door op de groene knop te klikken. Om handmatig nascholingsuren in te voeren klik je linksonder in het scherm op de groene knop “NIEUWE NASCHOLINGSUREN”. Kies het nascholingsproduct, voer de einddatum in en of het een praktijk of theorieles is.

Bedrijven

Om de nascholing per bedrijf te bekijken ga je naar “Bedrijven” aan de linkerkant. In het kopje BEDRIJF” zie je verschillende schermen met info over het bedrijf, je kunt hier pas op klikken nadat je een bedrijf hebt geselecteerd. Als je een bedrijf hebt geselecteerd klik je op het kopje “Nascholing“. In dit overzicht zie je alle leerlingen van het geselecteerde bedrijf. Door op zo’n leerling te klikken kun je zien wat de Code95 periode is, als je dit niet kan zien betekent dat je nog een einddatum moet toevoegen. Een einddatum toevoegen kan door op de groene knop + EINDDATUM TOEVOEGEN”  te klikken.  Verder zie je hier een gedetailleerd overzicht van de status van de nascholing.

Vervaldata

Om de vervaldata van de nascholing te bekijken ga je eerst naar het tabblad “Organisatie” bovenaan. In het kopje RAPPORTAGES” zie je verschillende kopjes, klik op ”Nascholing” binnen “Vervaldata“. Je zit nu in het overzicht van de nascholing van de huidige periodemaar je kunt ook filteren op de laatste einddatum zodat je gelijk ziet wat er moet gebeuren