Planning - Roosters

Gewijzigd op Ma, 5 Aug om 8:08 PM

Roosters

Aan de linkerkant zie je een overzicht van alle reeds opgevoerde roosters.

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Je kunt een nieuw roosters aanmaken door linksonder op de groene knop ‘Nieuw Rooster’ te drukken.

Per rooster kan je gebruik maken van de volgende settings:

Afbeelding met tekst, wit, Lettertype, schermopname

Automatisch gegenereerde beschrijving

Geef het rooster hier een naam.

Afbeelding met tekst, wit, Lettertype, ontvangst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Geef hier aan wat de standaard duur de roosterblokken moet zijn, deze zal worden toegepast bij het vormgeven van het rooster.

Afbeelding met wit, tekst, ontvangst, ontwerp

Automatisch gegenereerde beschrijving

Als het rooster moet ingaan op een specifieke datum, kun je hier de startdatum invoeren.

Afbeelding met tekst, Lettertype, schermopname, wit

Automatisch gegenereerde beschrijving

Kies bij weergavemodus voor blokuren of achtergrond. Bij blokuren zie je direct de tijden van het blok, bij achtergrond zie je alleen blokjes zonder tijden.

Afbeelding met wit, ontwerp, begeleiding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Als je dit vinkje aanzet, krijg je de mogelijkheid om roosters voor meerdere weken in te stellen. Als je dit vinkje niet aanzet, blijft het rooster elke week hetzelfde.

Afbeelding met tekst, schermopname, Parallel, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Onder het kopje 'Agenda' bouw je je rooster op. Je kunt blokjes toevoegen door in het roosterveld te klikken; het systeem maakt dan blokjes aan op basis van de duur van een blok die je hierboven hebt opgegeven. Je kunt de duur van een specifiek blok aanpassen door aan de onderkant van het blok te slepen. Een blokje verwijderen doe je door op het rode kruisje te klikken.

Overige knoppen

Als je op deze knop drukt krijg je de mogelijkheid een rooster te dupliceren.