CBR - Introductie

Gewijzigd op Thu, 12 Oct 2023 om 11:19 AM

Toelichting CBR

CBR Koppeling

Om zaken te checken betreffende het CBR ga je naar Basis > CBR > Dashboard. Het dashboard is het uitgangspunt van de CBR Koppeling. De CBR koppeling draait 1 keer per uur, hierbij haalt de koppeling examenaanvragen, examens, examenresultaten, toetsen (TBT & PT) en nascholing op. Rijschoolinformatie en machtiging worden iedere nacht opgehaald. Het is handig om dit dashboard dagelijks bij te houden.

Je kunt handmatig informatie ophalen door op een van onderstaande knoppen te drukken.

Meldingen

Als je drukt op het kopje meldingen krijg je een overzicht van alle meldingen die uit de koppeling met het CBR naar voren komen. Als je een melding hebt afgerond kun je deze links in het menu selecteren en vervolgens afronden door rechtsonder te klikken op de groene knop ‘Afronden geselecteerd’.

Niet gekoppelde machtigingen

Bij niet gekoppelde machtigingen wordt er gekeken of de leerling op basis van achternaam en geboortedatum al in het systeem staat. Als er meerdere leerlingen in het systeem staan met dezelfde achternaam en geboortedatum wordt er ook gekeken naar voornaam en evt. het e-mailadres. Indien er één leerling wordt gevonden, wordt deze gekoppeld. Het TOP nummer zal dan direct bij de kandidaat worden weggeschreven.

Bij leerlingen die in dit overzicht staan gaat er is iets mis, het kan gaan om:

• Een leerling die dubbel in het systeem staat;

• Een leerling die verkeerd in het systeem staat;

• Een leerling die niet in het systeem staat.

Indien de gegevens van de leerling onjuist in het systeem staat, kun je deze handmatig koppelen in het scherm CBR > Examenmachtigingen.
Je doet dit door de leerling in het overzicht op te zoeken en rechts in de tabel op de blauwe knop ‘koppelen’ te drukken. Kies vervolgens in de pop-up voor de optie ‘Bestaande leerling’.

Staat de leerling nog niet in Autofox? Kies dan voor de optie ‘Nieuwe leerling’. Autofox maakt een leerling aan o.b.v. de gegevens uit de machtiging.

Te koppelen aanvragen

Bij te koppelen aanvragen wordt er gekeken of de leerling op basis van achternaam en geboortedatum al in het systeem staat. Als er meerdere leerlingen in het systeem staan met dezelfde achternaam en geboortedatum wordt er ook gekeken naar voornaam en evt. het e-mailadres. Indien er één leerling wordt gevonden, wordt deze gekoppeld. Het TOP nummer zal dan direct bij de kandidaat worden weggeschreven.

Bij leerlingen die in dit overzicht staan gaat er iets mis, het kan gaan om:

• Een leerling die dubbel in het systeem staat;

• Een leerling die verkeerd in het systeem staat;

• Een leerling die niet in het systeem staat.

Indien de gegevens van de leerling onjuist in het systeem staat, kun je deze handmatig koppelen in het scherm CBR > Examenaanvragen.
Je doet dit door de leerling in het overzicht op te zoeken en rechts in de tabel op de blauwe knop ‘koppelen’ te drukken. Kies vervolgens in de pop-up voor de optie ‘Bestaande leerling’.

Staat de leerling nog niet in Autofox? Kies dan voor de optie ‘Nieuwe leerling’. Autofox maakt een leerling aan o.b.v. de gegevens uit de aanvraag.

Ongeplande examens

Ongeplande examens zijn examens die wel in top staan maar (nog) niet in Autofox. Als het TOP nummer goed staat zet Autofox het examen automatisch weg bij de kandidaat.

Te koppelen cursussen

In dit overzicht staan cursussen en toetsen die wel in Autofox staan gepland, maar niet in TOP

Te koppelen cursusleerlingen

In dit overzicht staan leerlingen die als kandidaat op een TOP cursus staan, maar nog niet in TOP staan.

Te koppelen toetsen

In dit overzicht staan cursussen en toetsen die wel in Autofox staan gepland, maar niet in TOP

Te koppelen toets leerlingen

In dit overzicht staan de leerlingen die op een TOP toets staan in Autofox, maar niet in TOP

Examencapaciteit

In het scherm examencapaciteit heb je 3 belangrijke filters, namelijk:

• Examens niet gepland (in autofox): Het kan ook zijn dat een examen wel in Autofox staat, maar dat een leerling geen Top nummer heeft, dit dien je te controleren bij de betreffende leerling. Een theorie examen kun je automatisch koppelen door op het ‘groene plusje’ te drukken.

Afbeelding met tekst, verbandtrommel, scorebord
Automatisch gegenereerde beschrijving

Het Top nummer word dan ook automatisch bij de betreffende leerling weggeschreven.

• Examens niet gepland (in top): Dit zijn examens die in autofox staan gepland als voorlopige examens. Deze kunnen later worden gekoppeld aan een examen in Top, door:

• In TOP het examen op naam in te kopen (o.a. voor categorie A en B). Dit blok wordt later in de CBR koppeling gekoppeld aan het voorlopige examen;

• In Autofox het voorlopige examen te koppelen aan een ingekocht blok (o.a. voor de categorie BE en C). Dit doe je door op het voorlopige examen in het overzicht te klikken en dan in de pop-up op de knop ‘Beschikbare blokken ophalen’. Selecteer hier het blok en klik op ‘Reserveren’ om het blok te reserveren;

• Vrije capaciteit: Dit is een overzicht van alle ingekochte vrije blokken. Je kunt vanuit dit scherm een blok reserveren door rechts op de groene knop ‘reserveren’ te drukken.

Plannen van voorlopige examens en de koppeling

Om alvast een blok in de agenda te reserveren kun je een examen inplannen als voorlopig examen. Je plant dan een les in met het soort ‘Praktijkexamen’. Het examen komt dan lichtrood in de planning.

Wanneer je het examen voor die desbetreffende leerling plant in TOP dan wordt het voorlopige examen gekoppeld aan het examenblok uit TOP. Het examen gaat dan ook van lichtrood naar donkerrood.

In het plankaartje is dan ook een extra kopje met exameninformatie toegevoegd.

Afbeelding met tekst
Automatisch gegenereerde beschrijving

Onder het CBR menu staat: