Tegoeden

Gewijzigd op Wed, 28 Sep 2022 om 01:56 PMOm inzichtelijk te krijgen wat de stand van jouw rijschool is op gebied van tegoeden kun je eenvoudig gebruik maken van het tegoedenscherm van Autofox. Bekijk hier welke leerlingen nog gefactureerd moeten worden of wat jou onderhanden werk positie is.

Nog te factureren

Als rijschoolhouder is het altijd belangrijk om te weten welke lessen, cursussen en examens nog gefactureerd moeten worden. Ga naar het overzicht door in het kopje “GEAVANCEERD” op het tabblad “Financieel” ⇒ “Tegoeden” te klikken.

Het scherm van alle tegoeden wordt geopend. Bovenin het scherm zie je een balk met filteropties. Stel hier de juiste filters in om een overzicht te creëren van de leerlingen die je nog moet factureren.

Bij het soort tegoed kun je kiezen voor Alle, negatief en positief. Kies hier voor de optie negatief om alle negatieve tegoeden in kaart te brengen.

Breng de tegoeden per categorie in beeld door bij het selectieveld “Categorie” een categorie te selecteren. Genereer een totaaloverzicht door bij categorie voor “Alle” te kiezen.

Bepaal de stand tot een bepaalde periode door in het veld Tegoeden tot in te vullen tot welke datum je de tegoeden wilt controleren. Kies een datum in de verre toekomst om de totale stand van een leerling te bekijken.

Met de filteroptie “Leerling ingepland tussen” maak je een selectie uit welke leerlingen je wilt ophalen. Selecteer alle leerlingen door op de datum en vervolgens voor de optie “Alle leerlingen” te klikken.

Druk nadat je alle filters hebt ingesteld op de zoekknop om een overzicht van nog te factureren tegoeden op te halen.

Snel factureren

Nadat je een overzicht hebt gegenereerd van alle leerlingen met een negatief tegoed, kun je het verschil factureren door op een leerling te klikken.

Wanneer je op een leerling hebt geklikt, wordt er een overzicht getoond met het verschil per lessoort (mits negatief) met het te factureren product. Als er geen product staat geselecteerd, dan kun je handmatig het te factureren product selecteren. (Voorkom dit door per categorie standaardproducten in te stellen)

Klik op de knop “FACTUREREN” om de achterstand te factureren.

Onderhanden werk

Jouw onderhanden werk positie kun je bepalen door bij soort tegoed voor alle te kiezen. Bekijk de toelichting van de overige filters in het kopje “Nog te factureren” om deze correct in te stellen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren