Groepsmail

Gewijzigd op Wed, 28 Sep 2022 om 03:46 PM

Je kunt al jouw leerlingen in één keer bereiken door via Autofox een groepsmail te versturen. Maak door middel van onze handige filter een selectie van leerlingen en verstuur de door jou geselecteerde mailtemplate.

Leerlinggegevens – Selectie maken

Om een selectie te maken van de leerlingen ga je naar “Basis “Leerlingen” ⇒ “De groene knop onder leerlingen”.

Klik in dit scherm rechts boven op het filterknopje om een selectie te maken van de leerlingen die je wilt mailen.

Er verschijnt een pop-up waar je filters kunt selecteren en toepassen. Geef hier de criteria aan waar je op wilt zoeken en druk op de knop “ZOEKEN” om de leerlingen te zoeken die aan deze criteria voldoen.

Leerlinggegevens – Vervolgacties

Nadat je een selectie hebt gemaakt van de leerlingen verschijnt rechts onderin het scherm een knop met opties. Selecteer hier de actie die je wilt uitvoeren. Je kunt de leerlingen exporteren om deze te gebruiken voor bijvoorbeeld een mailcampagne in Mailchimp, maar je kunt er ook voor kiezen om de mailing via Autofox uit te voeren door op de optie “Email” te klikken.

Wanneer je op de optie “Email” klikt komt er een pop-up waar je de te versturen template kunt selecteren. Selecteer de template en klik vervolgens op “VERSTUREN” om de mail te versturen.

Heb je nog geen mailtemplate? Lees alles over het aanmaken van een mailtemplate in deze Kennisbank.

Resultaten bekijken

Om de resultaten van de verstuurde groepsmail te bekijken ga je naar “Geavanceerd “Rapportages” ⇒ “Emails”. Maak hier een datumselectie en bekijk of de verstuurde emails zijn verstuurd en ontvangen.