Gegevens wijzigen

Gewijzigd op Wed, 28 Sep 2022 om 01:53 PM
Wanneer een leerling verhuist of wisselt van telefoon is het van belang om dit in Autofox aan te passen. Om dit zo snel en makkelijk mogelijk te laten verlopen, kunnen leerlingen dit zelf in het leerling portaal.

Instellingen – leerling gegevens wijzigen

Voordat leerlingen hun gegevens via het leerling portaal kunnen wijzigen, moet de functionaliteit in de instellingen worden geactiveerd.

Klik in het kopje “INSTELLINGEN” op het tabblad “Leerlingportaal”.

Hier vind je een overzicht met alle instellingen die betrekking hebben op het leerling portaal. Vink de checkbox “Leerlingen mogen hun gegevens wijzigen” aan om leerlingen toestemming te geven om hun gegevens in het leerling portaal te mogen wijzigen.

Wanneer je deze instelling opslaat zien leerlingen in het leerling portaal een nieuwe link in de menubalk, genaamd “Gegevens”.

Instellingen – aanpassen op leerling niveau

Niet alle leerlingen kunnen even goed met de geboden vrijheden omgaan. Daarom is het mogelijk om het aanpassen van gegevens in het leerling portaal op leerling niveau te (de)activeren.

Zoek de desbetreffende leerling op en klik vervolgens op het tabblad “Gegevens”. In het scherm met de gegevens van de leerling vind je rechts onderin het kaartje waar de opties van de leerling binnen het leerling portaal ge(de)activeerd kunnen worden.

Leerling portaal gegevens wijzigen

Na het activeren van de optie zien leerlingen de nieuwe optie, Gegevens, in de menubalk.

In het scherm van de leerling gegevens kunnen leerlingen persoonlijke-, adres- en contactgegevens wijzigen. De wijzigingen kunnen worden opgeslagen door rechts onderin het scherm op de knop “OPSLAAN” te drukken.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren