Financieel - Factuuropties

Gewijzigd op Do, 8 Aug om 9:19 AM




Factuuropties


  • Geef hier aan welke grootte het logo op het factuur moet hebben. 72 is standaard. 


  • Als je dit aanzet zal het systeem het debiteurnummer tonen dat wordt gebruikt bij de export naar het boekhoudpakket. Dit is enkel van toepassing als je daar werkt met voorloopcodes. (Extra informatie beschikbaar via support)


  • Als je dit vinkje aanzet krijg je de optie om bij het factureren BTW vrije facturen te maken. 


  • Facturen krijgen in autofox een factuurnummer, conceptfacturen niet. Als je dit vinkje aanzet krijgen conceptfacturen ook nummers. 


  • Debiteurinformatie is standaard links uitgelijnd. Als je dit vinkje aanzet zal de debiteurinformatie op facturen rechts worden uitgelijnd. 


  • Bij het aanmaken van een factuur heb je de mogelijkheid om lessen te koppelen aan deze factuur. Als je dit vinkje aanzet zullen de gekoppelde lessen ook worden getoond op de betreffende factuur. 


  • Bij het factureren van een termijnfactuur heb je de mogelijkheid om te kiezen of je de factuur wil opsplitsen in termijnbetalingen met hetzelfde factuurnummer of om de factuur op te splitsen in meerdere facturen. Als je dit vinkje aanzet staat de mogelijkheid om de factuur op te splitsen in meerdere facturen standaard geselecteerd. 


  • Als je dit vinkje aanzet staat de factuur datum van een definitieve factuur vast op de datum van vandaag, deze is dan dus niet aan te passen. 


  • Bij het maken van een factuur heb je de volgende optie om aan te geven of je een factuur wil verbergen voor een debiteur. Als je dit vinkje daar aan zet is een factuur niet zichtbaar in het leerlingportaal en/of het bedrijvenportaal. Als je dit vinkje hier aanzet zal het vinkje bij het factureren standaard aan staan. Als je het vinkje hier uit zet staat het vinkje bij het factureren ook standaard uit. 


  • Als je dit vinkje aanzet zullen de factuurregels voor zakelijke facturen getoond worden met 4 decimalen (achter de komma). 


  • Bij het selecteren van artikelen en pakketten toont het systeem standaard geen bedragen in deze dropdown. Als je dit vinkje aanzet zal het systeem hier bedragen inclusief BTW tonen. (Tijdens het maken van de factuur wordt achter de omschrijving van het artikel/pakket de standaard prijs INCL. BTW getoond. Deze prijs kan afwijken van de prijs op de factuur door instellingen of prijsafspraken)

  • Selecteer hier de betaalmethode die je wil gebruiken voor het afboeken van een creditfactuur. De factuur en de creditfactuur worden afgeboekt met deze betaalmethode. (Wanneer je een factuur crediteert worden de factuur en de creditfactuur afgeboekt met de geselecteerde betaalmethode)




Verwante artikelen:


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren