.... maak ik de betaallink klikbaar

Gewijzigd op Wed, 22 Feb 2023 om 01:40 PM

Hoe maak ik de betaallink klikbaar en laat ik niet de hele URL zien

Optie 1: Betaallink klikbaar maken met knop

Om een betaallink in een mailtemplate Klikbaar te maken ga je naar Instellingen > Communicatie > Mailtemplates en klik je vervolgens op de betreffende templates. Vervolgens voer je  de shortcode {betaallink} in op de betreffende plek in het tekstveld.

Vervolgens selecteer je de shortcode (zoals onderstaand).

Als je bovenstaand hebt geselecteerd klik je op het knopje ‘Link (CTRL+K)’.

Onderstaand veld verschijnt, verander het veld ‘Tekst van link’ in bijvoorbeeld ‘klik hier om te betalen’ en klik vervolgens linksonder op de blauwe knop ‘link toevoegen’.

Onderstaand zal verschijnen op het moment dat de leerling de mail ontvangt.

Optie 2Betaallink klikbaar maken met code

Om een betaallink in een mailtemplate Klikbaar te maken ga je naar Instellingen > Communicatie > Mailtemplates en klik je vervolgens op de betreffende templates. Vervolgens voer je  de shortcode {betaallink} in op de betreffende plek in het tekstveld.

Vervolgens selecteer je de shortcode (zoals onderstaand).

Als je bovenstaand hebt geselecteerd klik je op het onderstaande knopje waar het rode blokje omheen staat.

Nu kom je in de code achter de template terecht. Klik vervolgens op CTRL + F en zoek naar betaallink, het systeem gaat nu naar de betaallink (zie onderstaand voorbeeld).

Afbeelding met tekst
Automatisch gegenereerde beschrijving

Vervolgens  vervang je dit door de volgende tekst: <a href=”{betaallink}”>Klik hier om te betalen</a>

Tot slot klik je wederom op het icoontje van de code weergave. Onderstaand zal verschijnen op het moment dat de leerling de mail ontvangt.