Blokkeren

Gewijzigd op Wed, 28 Sep 2022 om 03:46 PM
Wanneer een leerling aan bepaalde voorwaarden – zoals het hebben van een betalingsachterstand – voldoet waardoor hij niet meer mag worden ingepland kun je een leerling blokkeren.

Autorisatie

Om een leerling te kunnen blokkeren, moet je hiervoor de juiste rechten hebben. De rechten om een leerling te blokkeren kun je in de Autorisatiegroepen instellen.

Selecteer hier de desbetreffende medewerkersgroep en vink in het kopje leerlingen de optie “Leerlingen (de)blokkeren” aan.

Leerling blokkeren

Nadat je de juiste autorisatie hebt om een leerling te blokkeren, open je de gegevens van de leerling die je wilt blokkeren.

Ga in de leerling gegevens naar het kopje “Instellingen”. In dit kopje zie je een selectie vak “Status” met daarin de huidige status van de leerling. Je blokkeert de leerling door deze status op “Geblokkeerd” te zetten.

Nadat je de leerling hebt geblokkeerd, komt de leerling nog wel voor in de selectie van actieve leerlingen. Echter wanneer je de leerling gaat plannen, komt er de foutmelding dat de leerling geblokkeerd is.

Je heft de blokkade op door de status van de leerling op “Actief” te zetten.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren